Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.

4 porsjoner Over 60 min Enkel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med godt, ferskt brød.

tyrkisk guvec matoppskrift
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. løk
  • 0,5 kg små potet
  • 1 stk. grønn squash
  • 6 stk. tyrkisk grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 l lammekraft (kan erstattes av hønse- eller grønnsaksbuljong)
  • 0,5 bunt bladpersille
Næringsinnhold
 
per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 750 kcal
Fett 38 g
Protein 56 g
Karbohydrater 35 g

Kilde: matprat.no