Stekt på toppen:

Sütlaç Rispudding i ovnen

Sütlaç er den mest næringsrike av melkedesserter og den vakreste og søteste versjonen av ris . Denne gangen, hvis du gjør en liten endring i oppskriften og koker den med tilsetning av eggeplomme, slik vi gjorde, og fortsetter tilberedningsprosessen i porsjonert grytetøy, vil ovnsrispudding blunke til deg.

Den smaker deilig når den spises kald med tilsetning av kanel. Dessuten er det en oppskrift som er perfekt proporsjonal og aldri svikter i konsistensen . Her er bakte rispuddinger som vil forbløffe alle som spiser dem! Skal vi spise en bolle?

4 porsjoner FORBEREDELSESTID 30 min TILBEREDNINGSTID 45 min

Slik gjør du

Tips : Tilsett eggeplommeblandingen du tilberedte i Sütlaç, litt etter litt, og bland raskt. Takket være denne blandingen vil toppen av Sütlaç bli vakkert brun.
  1. For bakt Sütlaç, vask først risen i rikelig med vann; Tilsett 2 kopper vann i en gryte og kok over middels varme til vannet fordamper.
  2. Ha kald melk og perlesukker i en egen stor gryte. Rør med en visp til perlesukkeret er oppløst, og sett det så på komfyren. La det koke på svak varme.
  3. Tilsett vanilje og perlesukker i melken.
  4. Fjern den kokte risen fra komfyren og sil av overflødig vann.
  5. Tilsett kokt ris i kokende sukkerholdig melk i 1-2 minutter.
  6. Legg eggeplommen i en egen bolle med tilsetning av hvetestivelse og 1 glass vann.
  7. Bland til du får en jevn konsistens.
  8. For å forhindre at eggeplommen stivner; Ta den kokende melkeblandingen over lav varme og varm opp stivelsesblandingen.
  9. Tilsett eggeplommeblandingen du tilberedte i Sütlaç, litt etter litt, og bland raskt.
  10. Hell den tyknede Sütlaç likt i varmebestandige porsjonerte gryteretter.
  11. Plasser Sütlaç bollene på et dypt stekebrett med avstand fra hverandre. Hell nok kaldt vann til halvparten av beholderne i brettet uten å røre rispuddingen.
  12. Stek Sütlaç i forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter.
  13. Ta Sütlaç bollene ut av ovnen med en kjøkkenhanske, avkjøl dem til romtemperatur og sett dem i kjøleskapet. Etter avkjøling deler du den bakte Sütlaç 
kokeforslagforslag: Fordel likt i varmebestandige porsjonsformer.
Serveringsforslag
Du kan strø hasselnøttpulver på den.

Hvordan lage Sütlaç i ovnen?

Først av alt, tilbered Sütlaç som du kokte i gryten. Deretter deler du den fortykkede Sütlaç likt i varmebestandige gryteretter . Plasser bollene med avstand fra hverandre på et dypt stekebrett. Tilsett nok kaldt vann til å komme halvveis opp i beholderne. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 minutter. For flere tips om bruning av toppen, se  Hva bør du gjøre for å brune toppen av rispudding i ovnen?  Vi anbefaler deg å ta en titt på innholdet vårt.

Hvordan lage Sütlaç i en gryte?

Du kan bruke varmebestandige gryteretter til å tilberede Sütlaç du har laget i ovnen. Du kan også lage mat i varmebestandige porsjonsbeholdere laget av aluminiumsfolie. Vær nøye med å tilsette nok vann til stekebrettet, ikke mer enn halvparten av de varmebestandige bakeformene. Det er veldig viktig at det kokende vannet ikke berører Sütlaç under tilberedningsprosessen i ovnen. Du kan gjøre alle disse trinnene ved å betjene grilldelen av ovnen.

Ingredienser :

For å koke ris:

  • 2vannglassDette
  • 1te koppris
  • 5vannglassmelk
  • 1vannglassgranulert sukker
  • 1stykkeeggeplomme
  • 2spiseskjehvetestivelse
  • 1pakkevanillin
  • 1vannglassDette(å åpne stivelse)

KALORI:for 1 porsjon410/kcal

For 1 porsjon;

  • 10 gram protein
  • 72 gram karbohydrater
  • 9 gram fett
*Disse verdiene kan variere avhengig av type materiale og dimensjoner du bruker. Vi anbefaler at du får ekspertstøtte i kostholdsplanene dine.